Video

Waterdrager Marianne Vos: 'Onttroond worden door een Nederlander voelt heel goed'

8 augustus 2016 om 01:36
nl
Ze werd zondag onttroond als olympisch kampioen, maar Marianne Vos kon daar prima mee leven. "Ik voelde dat zelf voor de medailles strijden er niet in zat."
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

In de spectaculaire en bizarre vrouwenkoers kwam de Nederlandse Anna van der Breggen als eerste over de streep. Maar in eerste instantie leek landgenoot Annemiek van Vleuten op weg naar de overwinning, totdat die hard viel.
Goed gevoel"Als je over de finish komt en je ziet dan de naam van je ploeggenoot bovenaan staan, dan is dat een heel goed gevoel. En nog een beter gevoel als je hoort dat je andere ploeggenoot bij bewustzijn is", vertelde Vos aan onze verslaggever.
Dat Vos niet als kopvrouw van de Nederlandse ploeg naar voren geschoven zou worden, was al bekend. Na een paar moeilijke jaren was het al heel bijzonder dat ze überhaupt op de Spelen reed.
Waterdrager Vos Toch was het even wennen. We zagen regerend olympisch kampioen Marianne Vos zondag bidons halen voor haar ploeggenoten. "We zijn natuurlijk een team en iedereen moet de rol aannemen die het best past. En dat was vandaag deze rol."
Natuurlijk was ze geschrokken van de val van Annemiek van Vleuten ('hopen en bidden dat het ok is'). Maar ze kijkt vooral tevreden terug op de wegrace. "Onttroond worden als olympisch kampioen voelt heel goed, als dat door een Nederlander gebeurt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.