Gerard Joling wil plaats best afstaan aan ‘ouwe mopperkont' Vader Abraham

BREDA - Volkszanger Gerard Joling is bereid om zijn plaats op het jubileumconcert van de Jostiband in de Ziggo Dome af te staan aan Pierre Kartner. Dat zegt de 56-jarige zanger donderdag in De Telegraaf. Eerder had de Bredanaar kritiek op het feit dat Joling gevraagd is daar het lied 'Daar in dat kleine café aan de haven' te zingen.
"Pierre mag het ook doen, hoor", reageert Joling op de kritiek van Vader Abraham. "Als hij nou blijft zeggen dat hij zo graag voor de koning wil optreden, nou vooruit, dan staat Geertje zijn plek wel af hoor, dan moet hij het maar doen."

ZIE OOK: 'Lang zal hij smurfen, in de gloria!' Pierre Kartner wordt 80, maar weet niet van ophouden

'Dit had ik graag zelf gedaan'
De 81-jarige Pierre Kartner, die in Breda woont, uitte afgelopen week zijn ongenoegen over het feit dat Joling is gevraagd om in de Ziggo Dome het lied ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ op te voeren. “Er is niets mis met meneer Joling hoor, maar dit had ik zelf ook graag gedaan.”

Gerard Joling noemde Vader Abraham woensdag een mopperkont, maar zegt nu de kritiek van de Bredanaar wel te begrijpen. "Ik kan het me best voorstellen. Ik zou ook niet blij zijn als iemand anders gevraagd wordt om daar 'Zing met me mee' te komen zingen."


'Ik ben geen mopperkont'
Vader Abraham vindt het jammer dat Joling hem als een ‘ouwe mopperkont’ heeft afgeschilderd. "Dat ben ik helemaal niet, en ik heb ook helemaal nergens gemopperd over de gang van zaken”, zegt hij in de krant.

“Ik heb alleen gezegd dat ik het jammer vind en dat ze mij ook hadden mogen bellen. Sterker nog: als Gerard kan aantonen dat ik ook maar ergens heb zitten klagen, dan krijgt hij van mij de muziekrechten van Het kleine café."