Moordverdachte Youssef C. wordt door België uitgeleverd

12 augustus 2016 om 20:46
nl
België gaat Youssef C. uit Antwerpen, die in Nederland wordt verdacht van betrokkenheid bij een dubbele moord in Hooge Zwaluwe, uitleveren aan Nederland.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat heeft de Belgische rechter vrijdag bepaald. Wanneer C. precies naar Nederland wordt gestuurd, kon zijn Nederlandse advocaat Johan Mühren nog niet zeggen. Een besluit over de uitlevering moest eerder worden uitgesteld omdat de verdachte niet uit zijn cel wilde komen.
C. werd vorig weekeinde aangehouden in België. Hij wordt in Nederland verdacht van betrokkenheid bij de moorden op Brian Dalfour, toenmalig voorman van motorclub No Surrender, en Muljaim Nadzak uit Macedonië.
RipdealDe lichamen van de slachtoffers werden vorig jaar oktober gevonden in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Ze zouden zijn vermoord bij een zogenoemde ripdeal, waarbij drugs afhandig werden gemaakt.
Volgens Vlaamse media is C. een bekende drugscrimineel in Antwerpen, een aantijging die hij zelf stellig tegenspreekt.
Beveiligde zittingszaal Donderdag staat in de beveiligde zittingszaal in Rotterdam een regiezitting op de rol. Vijf mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dubbele moord in het vakantiehuisje zullen dan voor de eerste keer voor de rechter verschijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.