Bossche docent neemt songteksten onder de loep op Lowlands

DEN BOSCH - Soms moet ze zichzelf nog even in de arm knijpen, maar het is echt waar: de Bossche Buffi Duberman geeft zaterdag op Lowlands een workshop Engels aan tienduizend man. "Dat is rock 'n roll! Dit staat al jaren op mijn bucket list."
"Hello Lowlands, are you ready to rock your English?" Zo oefent Buffi in de gangen van haar kantoor. "Ik sta vaker voor grote groepen. Dat zijn dan honderden mensen. Maar tienduizend?! Dat is andere koek, zoals jullie zeggen."

Taalcoach Buffi komt oorspronkelijk uit New York, maar woont al vele jaren in Nederland. Haar missie is eenvoudig: Nederlanders beter Engels laten spreken. Ze schreef er een boek over waarin ze beschrijft hoe je veel voorkomende fouten in het Engels kunt voorkomen. Ook bij bekende artiesten!

[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/765952111888719872/]

Rock Academy
Als docent is ze verbonden aan de Tilburgse Rock Academy waar ze Engelse songteksten onder de loep neemt. Artiesten als Tim Knol, Caro Emerald, Within Temptation en Racoon maken veelvoudig gebruik van haar diensten.  

"We staan op Lowlands met vijftien man op het podium. Er is een gastband en er komen acht artiesten optreden, maar ik mag niet zeggen wie."

Rollator
"Je hebt een sing-a-long maar dit is een sing-a-learn. Je krijgt teksten van bekende liedjes te zien en te horen en die leggen we dan uit. Vaak worden songteksten verkeerd begrepen. Mijn boek heet 'Rock Your English'. Iemand vroeg of dat een Engels rokje is. Ze dacht dat ik in de mode zit."

Buffi oefent deze week regelmatig haar teksten. Met een spiekbriefje, dat wel. Op het podium wil ze het ook vasthouden. "Ik ben bijna vijftig en heb een leesbril. Het is niet rock 'n roll, maar het moet wel. Misschien kom ik wel met een rollator. Rock 'n rollator. Dat is ook leuk."
Meer over dit onderwerp:
buffi duberman lowlands engels taalcoaches