Video

Ou le Wappeur of Paire de Loule: Brabants gemixt met Frans zorgt voor succesvolle kledinglijn

22 augustus 2016 om 19:59 • Aangepast 21 november 2020 om 08:09
nl
'Ou le Wappeur', 'Paire de Loule' of 'Baques'. Zo maar wat teksten die op de kleding van het label Cheaque staan. De woorden zijn een mix van Brabants en Frans, of iets wat daar op moet lijken. Vier jongens uit Tilburg bedachten het in eerste instantie als grap. Inmiddels is het een serieuze kledinglijn en gaan ze als een speer.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Oelewapper, paardenlul of bakkus. Het zijn woorden die niet echt chique staan op een shirt. Geef je die woorden een Franse kwinkslag dan zien ze er iets minder pervers uit: "We willen de mensen even laten nadenken en vervolgens hopen we een glimlach op het gezicht te toveren", vertel Nick van Mourik.
Drank in het spelHet begon allemaal als een grapje. De vier vrienden riepen regelmatig 'paardenlul' naar elkaar. "Na een paar biertjes bedachten we dat we daar wel wat meer Frans van konden maken." Daar bleef het niet bij. De mannen bedachten op de nuchtere maag meer woorden en anderhalf jaar geleden startten ze hun eigen bedrijf.

Wachten op privacy instellingen...

"Dat ging pas echt lopen toen ons shirt vorig jaar gedragen werd door Willem II-speler Mitchell Dijks. Hij maakte een transfer naar Ajax en op een foto met Frank de Boer en Marc Overmars droeg hij het 'Paire de Loule-shirt'. Dat ging viral en mensen vroegen zich echt af: 'wat staat er nou toch op dat shirt?'"

Wachten op privacy instellingen...

BN'ersSteeds meer bekende Nederlanders dragen een Cheaque. Zo was cabaretier Leo van Alkemade zondag nog te zien op de buis in een shirt van Cheaque en is Danny de Munk gesignaleerd in een Ou le Wappeur. Ook Mattie Valk van Q-Music is fan.

Wachten op privacy instellingen...

WintercollectieDe startende ondernemers van het label timmeren flink aan de weg. Er waren al verschillende shirts en petjes te koop, maar nu komt er ook een wintercollectie die bestaat uit nog meer verschillende kledingstukken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.