Chroom-6 slachtoffers stellen gemeente Tilburg aansprakelijk

TILBURG - Advocate Inge Hustings stelt namens 27 mensen die met Chroom-6 hebben gewerkt de gemeente Tilburg aansprakelijk voor de geleden schade. De mensen hebben allemaal klachten die zouden zijn veroorzaakt door het werken met de giftige stof.
Ze werkten tussen 2004 en 2011 aan treinstellen op het terrein van NS-NedTrain in Tilburg. Chroom-6 zat in de verf op de oude treinstellen. Omdat ze destijds werkzaam waren voor de gemeente Tilburg houden ze de gemeente aansprakelijk voor de klachten de ze nu hebben.

ZIE OOK: Veel emotie bij inloopavond chroom-6 Tilburg

Misschien naar de rechter
"De gemeente heeft de brief in juli binnengekregen. Daarvan hebben we al een bevestiging gehad", zo zegt Hustings. Ze verwacht dat de gemeente de brief zal doorsturen naar de aansprakelijkheidsverzekering. "Die kan kiezen om meteen af te wijzen of te onderhandelen met ons zonder dat de aansprakelijkheid al vaststaat. Dat laatste heeft mijn voorkeur."

Mocht de verzekering meteen afwijzen dan zal Hustings misschien gaan procederen. "We wachten nog wel op het rapport van het RIVM. Dat heeft onderzoek gedaan onder defensiemedewerkers die werkten met Chroom-6. Het rapport wordt in september verwacht.

ZIE OOK: Honderden werklozen uit Tilburg moesten 'kankerverwekkende verf' schuren op NS-werkplaats

Onderzoek
Hustings denkt dat de gemeente wil wachten op het eigen onderzoek. De onderzoekers hebben een jaar de tijd gekregen. "De vraag is of wij dat willen afwachten. Daar gaan we ons op beraden. Voorlopig is dit de eerste stap."