Afscheid van overleden vader eindigt in nachtmerrie door dierenpolitie

27 augustus 2016 om 00:55
nl
"Ik wilde hem een mooi en waardig afscheid geven. Ik had nooit gedacht dat dit de gevolgen zouden zijn." Zijn vader overleed een week geleden en de man had een hele grote hobby: zijn paarden. Daarom wilde de Waalwijker die anoniem wil blijven de mooie dieren bij de afscheidsdienst betrekken. De dierenpolitie zorgde er volgens hem voor dat de toch al moeilijke dag heel naar eindigde.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Mijn vader heeft altijd met zijn hele ziel en zaligheid voor zijn paarden gezorgd. Het zijn wedstrijdpaarden die gewend zijn om onder allerlei omstandigheiden te reizen en op de wagen te blijven."
EerbetoonDe Waalwijker was met de paarden te voet naar de kerk die vlakbij zijn huis ligt gelopen als eerbetoon aan zijn vader. Tijdens de dienst stonden ze buiten op de wagen. "De begrafenisondernemer hield toezicht. We hadden ze water gegeven vanwege de warmte en de klep 25 centimeter open gedaan voor wat frisse lucht in de wagen."
De man denkt dat omstanders bij de wagen zijn gaan kijken en in de klep hebben gegluurd waardoor de paarden van streek raakten. De politie werd gebeld en die concludeerde dat de paarden overstuur waren door de hitte. "De begrafenisondernemer zei tegen een kennis van mij dat er een hoop sensatie was ontstaan bij de paarden dus hij ging kijken." De agente zou de kennis verplicht hebben om de paarden te koelen met ijskoud water. "Als je dierenliefhebber bent weet je dat dat funest is voor paarden. Ze kunnen dan hun warmte niet meer kwijt. Ze had er beter een dierenarts bij kunnen halen om de situatie te beoordelen."
ZIE OOK: Paarden uur lang opgesloten in de brandende zon en gaan tekeer, omstanders woedend
Speurtocht naar de 'dader'De dierenpolitie zou lang naar de 'dader' hebben moeten speuren, maar de eigenaar was dus gewoon vlakbij in de kerk. "De paarden zijn na de kerkdienst onder begeleiding in alle rust naar het crematorium in Vlijmen gebracht. Ze hebben hooguit een halfuur buiten gestaan in de wagen en niet een uur zoals de politie beweert. Inmiddels staan ze weer op stal."
De Waalwijker schrok van alle berichten in de media over het incident en de hatelijke reacties op social media. Bij de politie ging hij verhaal halen. "De dame in kwestie was al naar huis zeiden ze en die wilden ze niet terughalen.  Ook wisten ze niet of er een proces-verbaal was opgemaakt zoals ik in de media lees. Kom maandag maar terug zeiden ze."
'Dierenwelzijn niet in het geding'De man is verbolgen dat de politie geen expert heeft ingeschakeld. "Niemand weet wat de omstandigheden van de dieren zijn." Het dierenwelzijn was niet in het geding volgens de man uit Waalwijk. "Als ik iets fout had gedaan, zou ik het direct toegeven. Dat het vandaag zo moest gaan. Het was zo'n waardige dienst. Dat zei ook iedereen die er was. En wat er vervolgens gebeurt? Dat is dan de dag dat ik afscheid moest nemen van mijn vader."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.