Zo 2010! Welke toerist gaat er nu nog op de foto met het plaatsnaambord van Maaskantje?

MAASKANTJE - We gaan even terug in de tijd. Wie liet zich in 2010 niet fotograferen bij het plaatsnaambord van Maaskantje? Hele volksstammen trokken naar het dorp in de gemeente Sint-Michielsgestel omdat ze zich ook een beetje 'New Kid' wilden voelen. Zes jaar later laat zich een wel heel bijzondere toerist op de foto vastleggen: ex-New Kid Steffen Haars himself.
Het is ondertussen een stuk van de Brabantse geschiedenis. De New Kids zetten vanaf 2007 Maaskantje op de kaart met hun populaire tv-serie op 101TV en Comedy Central.

De reeks was zo succesvol dat er nog twee bioscoopfilms volgden: Turbo en Nitro. Het dorp waar het allemaal om draaide, werd een heus bedevaartsoord en hele stammen jongeren gingen op de foto (of nog erger: jatten) het bebouwdekombord van Maaskantje. Zelfs Duitse jongeren lieten Kevelaer massaal links liggen en kozen voor de hoofdstad van de wansmaak.

Franse bulldog
Ook de snackbar die veelvuldig door de New Kids werd bezocht, werd platgelopen door fans uit binnen- en buitenland. Desondanks dreigt er nu toch sloop voor het 'monumentale' frietkot.

Steffen Haars plaatste dit weekend een foto van zichzelf op Instagram, zoals vele aanhangers hem voorgingen. Op de foto is te zien dat de rust in het dorp inmiddels wel is teruggekeerd. En ook de Franse bulldog van Haars ziet er duidelijk het nut niet van in.