Bredanaar kan zomeravondconcerten in stadspark Valkenberg niet missen en wil extra avond

BREDA - Bredanaar Fred Kops kan geen genoeg krijgen van de zomerse feestjes die georganiseerd worden in stadspark Valkenberg in zijn woonplaats. Kops is een vaste bezoeker van de zogeheten Palm Parkies, de zomeravondconcerten die de afgelopen zes weken plaatsvonden en waar wekelijks duizenden bezoekers op afkwamen. Op Facebook roept Kops zijn stadsgenoten op om er nog een dinsdag aan vast te plakken, namelijk 30 augustus: "Nog één keer een mooi feestje."
Het is al jaren een groot succes, de zomeravondconcerten in het Bredase Park Valkenberg. Het is zeker niet alleen de muziek die duizenden mensen naar het stadspark trekt, het is vooral een glaasje drinken, wat picknicken en met elkaar kletsen. Het is maar zes weken per jaar en vorige week dinsdag was de laatste keer. Tot teleurstelling van Bredanaar Fred Kops, hij roept dan ook op Facebook zijn stadsgenoten op om er nog een dinsdag, namelijk 30 augustus, aan vast te plakken.

Mooi feestje
'Het is zonde dat het is afgelopen, dus laten we er nog één keer een mooi feestje van maken', valt de lezen op de Facebookpagina van de 47-jarige Bredanaar. En verder: "Bij gebrek aan organisatie nodigen we alle carnavalskappellen uit, singer-songwriters en andere muziekanten uit om nog een keer het supermooie gevoel te creëeren."

Het begon als een geintje, maar inmiddels is het bericht meer dan 1200 keer geliked en zeggen 150 mensen te komen. Hoe serieus is dit? "Het leek me gewoon leuk", zegt Fred Kops. "Het was spontaan bedacht met een aantal vaste bezoekers tijdens de laatste Palm Parkies. Het is gewoon gezellig, bedoelt als een extra feestje. Het is wel grappig, want er reageren veel mensen."

'Het zal wel loslopen'
Kops vraagt in zijn Facebook evenement ook nog even aan burgemeester Paul Depla van Breda of hij zo sportief is om zijn idee te faciliteren met prullenbakken en mobiele toiletten. Bang dat zijn idee te enthousiast ontvangen, met Project X in Haren in 2012 in het achterhoofd, is Kops totaal niet. "Welnee joh, dit is gewoon gezellig. Het zal wel losplopen. We zien wel wie er komt. Ik ben in ieder geval in het park voor een biertje."

Gemeente wil wel
De gemeente Breda staat niet onwelwillend tegenover het initiatief, zegt een woordvoerder. "Wij juichen spontane initiatieven toe, maar je moet wel nadenken over de gevolgen. Want dit is een open uitnodiging. Als je zoiets organiseert, kun je er ook op worden aangesproken. Het evenement is morgen (dinsdag, red.) al. Dus we willen graag in gesprek komen met Fred Kops en we vragen hem dan ook om met ons contact op te nemen over de plannen om de veiligheid te waarborgen."
Meer over dit onderwerp:
breda valkenberg parken palm parkies fred kops