Awel plezant: De gehele dag Belgische artiesten op de Belgische dag bij Omroep Brabant.

EINDHOVEN - Omroep Brabant was maandag in Belgische sferen. Belgische muziek, Belgische speciaal biertjes, de lekkerste frites en natuurlijk Belgische artiesten. Dana Winner, Stoomboot, ja zelfs Eddy Wally was te gast!
Natuurlijk was het niet de echte Voice of Europe. Het is Ton Wolter uit Weert.  Hij was vorige week ook al te gast. Toen was hij zijn andere alter ego, Thorsten von Lippe Biesterfeld tijdens de Duitse dag.

Dana Winner
Het was voor Dana Winner even een ongemakkelijk moment wanneer zij de deur opende van de studio en Eddy Wally tevoorschijn zag komen. Hij lijkt namelijk sprekend op de enige echte!
Winner speelde een aantal nummers van haar laatste album ‘Puur’. Dana Winner ziet de verschillen verschillende nuances tussen Nederlandse en Belgische taal. “Er zitten kleine verschillen in zinscontructies. Ik merk dat vooral op tijdens onze optredens in Nederland. Soms moeten de Nederlanders in de zaal even lachen. Maar dan denk ik ‘So what’. We hebben immers altijd gewonnen met ‘Tien Voor Taal’.”

Stoomboot
Ken je hem al? Dan wordt het nu tijd om hem beter te leren kennen. Hij heet Niels Boutsen uit Leuven. Boutsen maakt kleine nummers die misschien wel persoonlijk zijn. Toch ontkent hij dat het verhaal rondom het nummer ‘Bindingsangst’ persoonlijk is.