Video

Spontaan zomeravondconcert geen Project X, maar 'Bredase gezelligheid'

31 augustus 2016 om 01:53
nl
Bredanaar Fred Kops kan er geen genoeg van krijgen: de zomeravondconcerten in Breda. En dat hij daarin niet alleen staat, is dinsdagavond snel duidelijk geworden. Binnen een mum van tijd stroomde het stadspark Valkenberg vol om met zijn allen nog één keer te genieten van de zomeravond. Alleen dan zonder concert.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Want waar er normaal een enorm podium staat in het park, blijft die plek dinsdagavond leeg. Er mag van de gemeente geen 'versterkte muziek' worden gespeeld. "Het is geen officieel evenement, dus vandaar die regels", legt Kops uit.
Zingen in een kringGeen probleem, dan maar akoestische muziek, zo dachten verschillende Bredanaars. De één nam een contrabas mee, de ander zijn gitaar. "De perfecte avond om met zijn allen in een kring te zingen."
LEES OOK: Bredanaar kan zomeravondconcerten in stadspark Valkenberg niet missen en wil extra avond
Overleg met gemeenteKops denkt dat er zo'n 800 mensen zijn gekomen naar zijn spontane zomeravond. Met Project X-taferelen in het achterhoofd had Kops dinsdagmiddag nog wel even overleg met de gemeente over die verwachtte opkomst.
Zo mocht de oproep die Kops op Facebook zette de hele dag niet meer gedeeld worden. "Zodat het niet groter werd dan nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.