Gerard van Maasakkers zingt 'Sweet Goodbyes' en Jacqueline Govaert vindt het prachtig

EINDHOVEN - Omroep Brabant is veertig en dat viert de omroep onder meer met een bijzonder muzikaal project. Brabantse muzikanten hebben op ons verzoek een liedje van een andere Brabantse artiest of band in een nieuw jasje gestoken. Gerard van Maasakkers koos voor ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip en zingt dus in het Engels.
Gerard was meteen enthousiast over het project, maar hij wilde niet iets doen wat voor de hand lag. “Niet zo’n liedje waarvan mensen zeggen dat is echt een liedje voor Gerard.” Het werd dus iets Engelstaligs. “Maf hè! Ik had het er met mensen van Omroep Brabant over en toen kwamen we hierop.”

Gerard wil verrassen
Na het horen van ‘Sweet Goodbyes’ wist Gerard meteen dat hij het wilde coveren. “Ik kreeg kippenvel. Dat is voor mij de allerbeste graadmeter.”

Jacqueline Govaert, de zangeres van Krezip over de versie van Gerard: “Het is voor mij heel bijzonder om dit nummer, wat voor mij en de band zoveel betekent, zo anders te horen. Door Gerard gezongen krijgen de woorden een ander soort lading, heel ontroerend.”

Op de cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’ coveren Sam Knoop en O’G3NE juist nummers van Gerard. “Vooral bij de Engelstalige versie van 'Hier heur ik thuis' door O’G3NE had ik geen idee wat ik kon verwachten. Het is geweldig dat het zo anders is geworden en ook met de versie van Sam ben ik heel bij."

CD te koop en te winnen
De cd is te winnen in het radiospel Wie Wat Welluk en via de Facebookpagina van Omroep Brabant. De cd is vanaf 5 september ook te koop via Ikbeneenbrabander.nl of via iTunes. Je kunt de CD ook beluisteren op Spotify.