'Hier heur ik thuis' wordt 'This is my home' als O'G3NE het zingt

SON - De zusjes van O'G3NE uit Fijnaart maakten voor de jubileum-cd van Omroep Brabant een eigen versie van 'Hier heur ik thuis' van Gerard van Maasakkers. In het Engels gezongen heet het nummer 'This is my home'.
Omroep Brabant bestaat veertig jaar en dat viert de omroep onder meer met een bijzonder muzikaal project. Brabantse muzikanten hebben op ons verzoek een liedje van een andere Brabantse artiest of band in een nieuw jasje gestoken.

Het was even zoeken naar een gaatje in de agenda van O'G3NE om het lied op te nemen. De meiden zijn namelijk razend druk met het opnemen van hun nieuwe album.

Maar Lisa, Amy en Shelley vonden het geen probleem om zich even in een extra bocht te wringen. "We wilden graag meewerken", vertelt Lisa. "We wonen in Brabant dus mogen eigenlijk gewoon niet ontbreken".Herkenbare tegenhanger
De zusjes kozen voor 'Hier heur ik thuis' van Gerard van Maasakkers omdat ze veel mogelijkheden hoorden in het lied. "Het liedje leent zich goed voor meerstemmigheid", vertelt Amy.

O'G3NE maakte een Engelse versie van het lied. Hoewel het dus een andere taal is, wilden de meiden wel dicht bij het origineel blijven. "We hebben de melodielijn en klemtonen zoveel mogelijk hetzelfde proberen te houden", aldus Lisa. De meiden zijn enthousiast over hun versie van het liedje van Gerard van Maasakkers. Amy: "Het was leuk om een tegenhanger te maken die toch herkenbaar blijft."  

Cd te koop en te winnen
De cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’ is te winnen in het radiospel Wie Wat Welluk en via de Facebookpagina van Omroep Brabant. De cd is vanaf 5 september ook te koop via Ikbeneenbrabander.nl of via iTunes. Je kunt de CD ook beluisteren op Spotify.