Grand Prix-paard Zygrande vermist: 'Hoop niet dat hij in Turkije is'

6 september 2016 om 00:46
nl
Wie weet waar het paard Zygrande Le Coupied van Theo Verboort is? Het Grand Prix-paard wordt sinds vrijdag vermist. “Ik kan niets anders dan alleen maar afwachten”, vertelt Theo.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Zygrande stond op stal bij PSC Den Goubergh in Roosendaal", zegt Theo. Vrijdag is de twaalfjarige ruin, een hengst waar de teelballen van zijn weggehaald, van stal gehaald. Maar niemand weet waar Zygrande nu is.
Officieel weet niemand waar het paard is en wie er iets mee te maken heeft. Officieus wijzen de vingers maar één richting op. En dat is in de richting van een Turkse amazone die het paard van Theo berijdt.
“Zij heeft altijd de beschikking tot het paard gehad en zij was als laatste bij het paard”, vertelt Theo. "Ik hoop niet dat hij nu in Turkije is." Hij heeft geprobeerd met haar in contact te komen. "Maar ze is onbereikbaar."
Conflict tussen eigenaar en amazoneAan het paard Zygrande en zijn Turkse berijdster hangt een behoorlijke geschiedenis, die al flink wat jaren teruggaat. Waar het op neerkomt is het volgende: Theo Verboort uit Fijnaart is de eigenaar van Zygrande. De Turkse amazone rijdt op het paard en zij vond dat zij de rechtmatige eigenaar van Zygrande is. “Ze zegt dat ik Zygrande aan haar heb verkocht, maar dat is absoluut niet gebeurd”, aldus Verboort
Theo en de Turkse amazone kwamen er niet uit en daarom diende afgelopen vrijdag een rechtszaak. De rechter besloot dat Theo inderdaad de rechtmatige eigenaar is. “Binnen 14 dagen moest Zygrande weer naar huis komen. Maar hij is nu niet bij mij thuis en ook niet in Roosendaal.”
'Zygrande is bijzonder'Zygrande is een Grand Prix-paard en loopt dressuurwedstrijden op hoog niveau. “Het is een bijzonder paard en kan in potentie op hoog niveau scoren”, legt Verboort uit. Het paard is dan ook veel waard, maar bedragen noemt hij niet. “Ik weet niet hoeveel. Zo veel als dat de gek ervoor wil geven.”
Inmiddels is de politie ook op de hoogte gebracht van de vermissing. “Ik heb aangifte gedaan”, laat hij weten. “En nu is het aan hun. Ik kan alleen maar afwachten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.