René Peters uit Oss staat derde op CDA-lijst voor Tweede Kamer

OSS - Wethouder René Peters (40) uit Oss staat als derde op de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamer. Hij is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer.
“Het is een grote eer”, vertelt hij. “Ik wist wel dat ik op de lijst zou komen te staan, maar van een derde plek was ik toch wel overdonderd. Het is een grote verantwoordelijkheid.”

Brabant dichter bij Den Haag
Peters stapt erin als ‘echte Brabantse kandidaat’. “Ik kreeg maandagavond om kwart voor twaalf het telefoontje en heb maar weinig geslapen.  Echt inhoudelijk kan ik nog niets zeggen. Maar het is mijn bedoeling om Den Haag dichter bij Brabant te brengen en Brabant dichter bij Den Haag.”

De Tweede Kamer stond niet per se op Peters’ verlanglijstje. "Je rolt er gewoon in. Als je eenmaal in de politiek zit dan merk je wel dat je ergens invloed op wil hebben en de zaak beter wil regelen. Vervolgens rol je verder en dan sta je ineens derde op de lijst."

Meer Brabanders
Sybrand Buma voert de lijst voor het CDA aan, direct gevolgd door Mona Keijzer. Andere Brabanders op de lijst zijn Madeleine van Toorenburg (plaats 5), Erik Ronnes (plaats 17), Bob Bergkamp (plaats 36), Wiljan Vloet (plaats 43) en Stijn Steenbakkers (plaats 24).


CDA Brabant voorzitter Inge van Dijk reageert enthousiast op de lijst. "Brabant is goed vertegenwoordigd op de conceptlijst. We hebben goede mensen, dat is ook landelijk opgevallen en daar ben ik blij om. Nu is het aan ons in Brabant om te zorgen dat deze mensen ook daadwerkelijk mee gaan doen in Den Haag. Hier zullen we hard voor gaan werken."
Meer over dit onderwerp:
cda tweede kamer verkiezingen rene peters