Sam Knoop zingt Hee Gaode Mee: 'Gerard van Maasakkers keurde het meteen goed'

EINDHOVEN - Sam Knoop zingt op de jubileum-cd van Omroep Brabant ‘Hee gaode mee’ van Gerard van Maasakkers. Dat was geen moeilijke keuze: "Zolang als ik met mijn band speel, hebben we al een eigen versie van Hee Goade Mee."


Hij was wel best bang voor het oordeel van Gerard van Maasakkers zelf. “Maar hij keurde het meteen goed! Hij was ook al in de studio om zijn nummer voor de jubileum-cd aan het opnemen. Het was al heel indrukwekkend hoe hij aan het werk was. In drie takes nam hij 'Sweet Goodbyes' op.

LEES OOK: Gerard van Maasakkers zingt 'Sweet Goodbyes' en Jacqueline Govaert vindt het prachtig

‘Hee Goade Mee’ is in de versie van Sam Knoop moeilijk live te spelen. In de studio worden verschillende instrumenten gebruikt zoals een paddle steel guitar en een dobro. Sam Knoop speelde bij Maarten Kortlever in de uitzending daarom het nummer ‘Wees niet bang’.  Knoop is bezig met zijn nieuwe album. Hij heeft recent bij platenmaatschappij PIAS getekend. Een muziektalent waar we dus nog veel van gaan horen.


Cd te koop en te winnen
De cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’ is te winnen in het radiospel Wie Wat Welluk en via de Facebookpagina van Omroep Brabant. De cd is vanaf 5 september ook te koop via Ikbeneenbrabander.nl of via iTunes. Je kunt de CD ook beluisteren op Spotify.