'Ik voelde me niet comfy', Cherie stapt zelf uit Holland's Next Top Model

EINDHOVEN - Holland's Next Top Model moet het dit seizoen met één Brabantse deelneemster minder doen. De 22-jarige Cherie Fransen doet na de tweede aflevering niet meer mee aan het RTL-programma. "Ik stap eruit. Ik hou de eer aan mezelf", was haar uitleg

Cherie zat samen met twee andere meiden in de gevarenzone. Een van hen moest het programma verlaten en ze kregen alledrie nog één kans om te vertellen waarom de jury hun niet naar huis moest sturen. "Ik heb de conclusie getrokken dat ik me hier niet comfortabel voel om goed te ontwikkelen. Ik stap uit het programma", vertelt Cherie de juryleden.

ZIE OOK: Beauty's strijden in Holland's Next Top Model om een modellencontract

"Ik had niet lang de tijd om erover na te denken, maar ik voelde gewoon dat ik dit moest doen", vertelt ze dinsdagavond na de uitzending. "Ik was me tijdens de opnames er gewoon heel erg van bewust dat er steeds camera's om me heen waren. En ik kreeg het niet voor elkaar om mezelf te zijn", legt Cherie uit.

'Wilde geen kneusje zijn'
Van de juryleden kreeg Cherie in de aflevering het commentaar te horen dat ze ongeïnteresseerd overkwam. "Dat kwam door die camera's. Ik wilde niet als een kneusje overkomen en was daar mee bezig in plaats van puur mezelf te zijn. Ik voelde me niet comfy met die camera's", is haar uitleg.

De opnames van het programma waren in juni, maar spijt van haar beslissing heeft ze maanden later niet. "Ik heb ervan geleerd. Ik heb gehuild op tv en mijn kwetsbare kant laten zien. En ik weet nu dat het voor mij niet werkt als je alleen maar de gepolijste versie van jezelf probeert te laten zien."

Dat ze ervoor heeft gekozen om het programma te verlaten, wordt gewaardeerd. "Mijn instagramaccount ontploft!", lacht ze. "Iedereen is zo postief, dat is echt heel fijn."

Lena en Sarah door
Doordat Cherie zelf uit het programma is gestapt, hoefde de juryleden niemand anders weg te sturen. Hierdoor zijn de 18-jarige Sarah uit Maarheeze en de 20-jarige Lena uit Veldhoven door naar de volgende aflevering.
Deel dit artikel: