Hoogbejaarde Brit wandelt langs de A73, politie bakt 'n eitje voor hem

7 september 2016 om 15:02
nl
Een 87-jarige Brit verkocht zijn huis in Engeland om nog een mooie wandelreis naar Eindhoven te maken. Het is dezelfde route die zijn familie in de oorlog heeft afgelegd. Hij ging vanuit Engeland met de boot naar Frankrijk en is vanuit daar via Belgie in Nederland terechtgekomen. Dinsdag troffen agenten hem aan ter hoogte van de afrit Wijchen langs de A73.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze waren naar hem op zoek gegaan, omdat iemand gemeld had dat er een oude man langs de Wijchenseweg liep. De Brit had de nacht ervoor in Nijmegen onder de bomen van het Keizer Karel Plein geslapen. "Nu was hij onderweg terug en zijn doel was Eindhoven. Hij had nog niet gegeten of gedronken. Hierop besloten Arno en Ramon hem van een goede maaltijd te voorzien", zo schrijft de politie Nijmegen-Zuid op Facebook.
Scrambled eggsDe maaltijd was helemaal afgestemd op de Brit. Agent Arno nam hem mee naar huis en gaf hem vier bruine boterhammen met scrambled eggs en kaas en een groot glas melk. "Daarna hem twee plakken ontbijtkoek, appel, een fles ice tea en water meegegeven." De man had een onhandige grote boodschappentas bij zich. Daarom gaf Arno hem een rugzak die hij nog had liggen en een kaart om zijn route uit te kunnen stippelen.
Daarna reed de politie met hem naar de Graafsebrug. Dat was een prachtig moment voor de Brit, omdat zijn broer in de oorlog met een tank vanaf de andere zijde over de brug is gereden. Vervolgens wensten de agenten hem veel succes en vervolgde de oude man zijn route naar Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.