‘Bauer is terug!’ zegt Frans over zijn nieuwe clip ‘Een beetje verliefd’

EINDHOVEN - Frans Bauer is weer helemaal terug met zijn nieuwe single ‘Een beetje verliefd’. De zanger uit Fijnaart nam samen met Laurens van Wessel twee jaar de tijd om nieuwe nummers te schrijven en componeren en met succes. Het is volgens Frans een gekkenhuis en dan moet het album nog uitkomen. De release is begin oktober.

Frans is naar eigen zeggen de afgelopen vijf jaar een beetje op zoek geweest naar zichzelf. “Dat resulteerde in liedjes die ik wel leuk vond, maar die toch minder bij me pasten. Denk aan ‘Skippybal’ en ‘Ratata’. Ik heb nu liedjes gemaakt waar ik echt zielsveel van houd.”

Fans van Frans enthousiast
De reacties zijn volgens Frans overweldigend. “Bauer is terug! En zo voel ik dat zelf ook wel. Ik heb met Laurens van Wessel hard gewerkt aan liedjes die ons raken en dit is het eerste liedje wat er uitkomt. Ik heb het woensdagavond voor het eerst live gebracht en het is bizar. Het lijkt of iedereen het liedje al mee kan zingen.”

Ook al zit Frans al meer dan twintig jaar in het vak, hij had toch zenuwen. “Ik heb de liedjes natuurlijk zelf gemaakt samen met Laurens. Het is toch een kindje van je, een stukje van jezelf en je hoopt dat fans het mooi vinden. Dus het is gewoon spannend.”

Album komt in oktober uit
Vanaf nu is de single ‘Een beetje verliefd’ te zien op YouTube. “Ik denk dat YouTube gaat ontploffen!” Het album ‘Geluk, hoop & liefde' komt begint oktober uit. “Het is één van de mooiste albums die ik ooit heb gemaakt. Het is een echt levenslied. Ik ben er zo ontzettend trots op.”

Deel dit artikel: