Gekkenhuis! Huub Hangop brengt eigen versie van De Vogeltjesdans

SON - Omroep Brabant bestaat veertig jaar en dat vieren we onder meer met een bijzonder muzikaal project. Brabantse muzikanten hebben op ons verzoek een liedje van een andere Brabantse artiest of band in een nieuw jasje gestoken. Huub Hangop is letterlijk een vreemde vogel in de bijt. Hij maakte een eigen versie van De Vogeltjesdans van de Electronica's, Waar is mijn kanariepiet?
Huub Hangop zei meteen ja toen Omroep Brabant vroeg of hij mee wilde werken aan dit muzikale project. Uiteindelijk koos Huub ervoor om een eigen versie te maken van De Vogeltjesdans. "Huub Hangop staat voor feest en dit lied is de allergrootste Brabantse feesthit aller tijden."

Huub Hangop-waardig
Electronica Bert van Gageldonk is enthousiast over de versie van Huub. "Dit is echt leuk en Huub Hangop-waardig", aldus Van Gageldonk na het horen van Waar is mijn kanariepiet?. "Ik hoop dat Huub hem mee laat draaien tijdens carnaval. Dat kan dan nog wel eens iets worden."

Beetje gek
Waar is mijn kanariepiet? is een beetje een gek uitstapje op de cd. Des te meer vindt Huub Hangop het een eer om op de cd te staan. "Ik vind het een eer om tussen al die mooie, goede bands te staan", aldus Huub.

Toch vindt hij het zelf niet gek om met een feestnummer op het album te staan. "Feestmuziek hoort bij Omroep Brabant dus dat hoort erbij", vertelt Huub. "Ik vind het wel dapper van Omroep Brabant dat ze dit durven want ik snap wel dat mensen dit een beetje een vreemd nummer vinden."

CD ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’
De cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’ is te winnen in het radiospel Wie Wat Welluk en via de Facebookpagina van Omroep Brabant. De cd is te koop via ikbeneenbrabander.nl of via iTunes. Je kunt de CD ook beluisteren op Spotify.