Gloednieuwe gemeente Meierijstad krijgt eigen bordspel

9 september 2016 om 13:55
nl
De gloednieuwe gemeente Meierijstad krijgt een eigen gezelschapsspel. Het gaat om een variant op Monopoly, maar dan zonder dat het urenlang duurt want dit spel is 'veel dynamischer'. Creatief brein achter het bordspel is de 70-jarige Henk Kroon uit Schijndel van het bedrijf Triaktiv, dat in 1990 voor de eerste keer een spel op de markt bracht. Inmiddels zijn er al in negentig plaatsen speciale bordspellen, van Soest tot Zeeuws-Vlaanderen. En ook in Duitsland wordt het gespeeld.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Meierijstad is de nieuwste gemeente die de hoofdrol gaat spelen in het spel. Op het bord staan foto's van bekende plekken in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Verder zijn er 54 kanskaarten en kun je aandelen bemachtigen.
Bordspellen geliefdKlinkt misschien een beetje ouderwets in een tijd waarin online games razend populair zijn, maar volgens Henk Kroon valt dat reuze mee. "Bordspellen zijn ook bij de jeugd nog altijd geliefd. Mijn kleinkinderen en die van mijn vrienden hebben het laatst nog gespeeld. Het is een spel dat je meeneemt in de caravan naar Frankrijk."
Brood en een aquisitiepraatjeDe spelletjesmaker ontving 2000 euro uit het promotiebudget van de gemeente Meierijstad. Verder is hij druk op zoek naar bedrijven die hem financieel steunen, in ruil voor naamsvermelding in het spel. "Ik ben laatst een bakkerij in Sint-Oedenrode binnengestapt om brood te kopen en dan hou ik meteen een aquisitiepraatje." Volgens hem reageert het bedrijfsleven heel enthousiast. "Het is weer eens iets anders dan een klomp of een peperkoek cadeau doen."
Inmiddels is Kroon anderhalve week bezig en heeft hij éénderde van het benodigde budget binnen. Hij hoopt het spel met een oplage van duizend stuks voor de feestdagen op de markt te kunnen brengen. Het Meierij-spel is straks ook te koop bij de VVV-kantoren in de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.