Ouders in tranen: zoon Theo kan toch in 'n mooie bus naar ALS-zwemtocht

9 september 2016 om 22:00 • Aangepast 21 november 2020 om 07:47
nl
Het kostte een dag lang bellen en appen, maar na uren stress hebben Huub en Annie Oerlemans een nieuwe bus gevonden. Zondag zouden ze samen met hun zieke zoon Theo en 35 anderen naar Amsterdam gaan voor de Amsterdam City Swim, maar de klassieke bus die ze daarvoor geregeld hadden ging deze week ineens kapot.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Het lijkt een kleinigheidje, zo'n bus. Maar voor Theo Rommen (38) uit Diessen betekende de klassieke oldtimer heel veel, zegt zijn moeder Annie. "We waren er zo blij mee. Het is de bus die al jaren mee gaat met het Nederlands Elftal, naar Zuid-Afrika, Brazilië en van de week naar Zweden. Wij hadden 'm kunnen regelen. Met de bar en muziek erin zou dit dé dag voor Theo moeten worden."
Het was dan ook een flinke domper toen de bus onderweg terug uit Zweden, na de kwalificatiewedstrijd van Oranje, kapot ging. De versnellingsbak was niet op tijd te repareren, was het nieuws van donderdagavond uit de garage in Gilze.

Wachten op privacy instellingen...

Ongeneeslijk ziekIn oktober kreeg Theo te horen dat hij de ongeneeslijke spierziekte ALS heeft. Langzaam vallen zijn spieren uit. De vader van de kleine kinderen Saar (4) en Femke (9) kan inmiddels al bijna niet meer lopen zonder brace om zijn scheenbeen.
"Hij heeft het karakter van: niet zeuren, gewoon doorgaan", zegt Annie, die in juni de Mont Ventoux opliep, om zelf ook geld op te halen. "Hij wilde koste wat kost meedoen aan de Amsterdam City Swim. Tijdens die zwemtocht door de Amsterdamse grachten wordt geld opgehaald voor de stichting ALS. "Hij wil nog vanalles meemaken. Dit gaat ie nog redden, zegt hij."
Hele dag aan het bellenNadat de bus kapot ging, zat Theo er ook helemaal doorheen, zegt Annie. "We zijn meteen aan het bellen gegaan, maar het was erg moeilijk." Ze schakelden veel vrienden en familie in, die allemaal aan het regelen sloegen.
Tegen de vrijdagavond hadden ze beet. "Een bedrijf uit Acht kan een bus regelen", onderbreekt Huub zijn vrouw terwijl ze uitlegt hoe moeizaam de zoektocht verloopt. Hij huilt van blijdschap: "Er zit een bar in, dit is precies wat we zoeken."
De bus staat zondag aan de kade in Amsterdam, waar Theo samen met zijn dochter Femke de grachtentocht hoopt af te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.