Helemaal de weg kwijt. Eindhoven krijgt doolhof van bierkratten

19 september 2016 om 22:50
nl
Tijdens lichtfestival GLOW kunnen bezoekers dit jaar rondlopen in een gigantisch doolhof, gemaakt van 11.000 blauwe bierkratten. Het doolhof is gemaakt door een groep Eindhovense studenten en is een 'side project' van de officiële GLOW-route.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Het bouwwerk was eigenlijk bedoeld voor de viering van het zestigjarig bestaan van de Eindhovense studievereniging Simon Stevin. Het doolhof zou op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven komen te staan, maar omdat deze plek al vastgelegd was door de organisatie van GLOW, kon dit niet doorgaan.
GLOW is een festival waarop kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland lichtkunst tonen die tot stand is gekomen door het gebruik van computers, animaties en projectietechnieken.
Nu is besloten het 'Oneindelicke Labyrint', zoals het bouwwerk heet, toch een plekje te geven op het terrein.
LEES OOK: 'Overkant Dommel is bereikt', bierkrattenbrug in Eindhoven nagenoeg af [FOTO'S]
Het 35 bij 46 meter grote doolhof gemaakt van kratten van een bekende Brabantse bierbrouwer is niet uitgebreid verlicht, zoals de andere kunstwerken die tijdens GLOW te zien zijn. "We maken juist gebruik van het donker", legt initiatiefnemer Jeroen Jansen uit. Bezoekers krijgen een zaklampje mee waarna ze hun weg door het labyrint kunnen proberen te vinden.
GLOW Eindhoven vindt plaats van 12 tot 19 november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.