'Na 20 jaar eindelijk mijn verhaal', film over oud-topcrimineel John Jansen in première

BREDA - De veelbesproken documentaire over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda is maandagavond dan eindelijk is première gegaan. Een volle zaal zag in twee uur tijd het criminele verleden en de toekomstplannen van John Jansen voorbij komen.
Jansen was zelf een tikkeltje nerveus voor de première, maar over het resultaat is hij meer dan tevreden. "Het is een super film", laat hij op de rode loper weten. "Waarom? Het is mijn verhaal, ieder verhaal heeft twee kanten en na twintig jaar komt mijn kant."

Regisseur opgepakt
Voor regisseur Jay Oliveira was het nog spannend of hij aanwezig kon zijn op de première van zijn eigen film. Hij werd maandagavond opgepakt toen hij illegaal filmposters aan het plakken was. Maar na wat werk van zijn advocaat kon Oliveira toch aanwezig zijn. "Het was een close call, maar gelukkig is alles goed gekomen en ben ik er gewoon bij", aldus de maker van de film.


Crimineel of weldoener?
Bijna alles komt in de film aan bod. Niet alleen het criminele verleden van Jansen, maar ook zijn toekomstplannen. De Bredase ex-crimineel maakte deel uit van beruchte Juliëtbende die in de jaren negentig terecht stond voor hasjhandel, ontvoering en afpersing. Daarnaast was Jansen ook bankovervaller. Maar nadat hij hiervoor heeft vastgezeten, gooit Jansen zijn leven drastisch om. Een deel van de 2,5 miljoen, die hij in de Staatsloterij zou hebben gewonnen, gaf hij aan de Voedselbank en hij zet zich actief in voor dakloze jongeren.  


'Deze film is geweldig'
De bezoekers zijn enthousiast aan het einde van de film "Deze film is nu al super", zegt een bezoeker. "Gewoon het hele verhaal van John is fantastisch". Over het beeld wat de bezoekers hebben gekregen van John zijn ze het eens. "Hij is een goed mens", aldus een vrouw die de filmzaal verlaat.

De film draait de komende weken in verschillende Brabantse steden en zal ook worden vertoond in Rotterdam en Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
john jansen jay oliveira films documentaires