Video

Buurt wil maatregelen tegen gevaarlijke kruising in Eindhoven: stoplichten!

21 september 2016 om 17:25
nl
De kruising van de Berlagelaan en Barrierweg in Eindhoven is gevaarlijk. Zo gevaarlijk dat er vaak ongelukken gebeuren, zaterdag zelfs twee vlak achter elkaar. Doden zijn er gelukkig nog niet gevallen. Maar voor buurtbewoners is het duidelijk: er moet iets gebeuren.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Overdag oogt de kruising rustig. Maar in de spits is het een drukte van belang. "Het is een onoverzichtelijke kruising. Het is minstens één keer per maand raak. Ik ben geen verkeersdeskundige, maar er moet iets gebeuren", zegt Wim Wollendorf die vanuit zijn appartement uitkijkt op de kruising.
RaadsvragenDe LPF stelt woensdagavond de gevaarlijke kruising aan de orde in een commissievergadering. "Wij staan voor veiligheid" zegt fractievoorzitter Rudy Reker. Hij wil dat de gemeente onderzoekt waarom er zoveel ongelukken gebeuren.
StoplichtenVoor een bejaarde vrouw die oversteekt is het duidelijk: Er moeten stoplichten komen, Die waren er eerder ook, maar zijn weggehaald. Voorlopig zit er niets anders op dan heel goed op te letten bij het oversteken,

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.