Video

Vandaag Burendag in Brabant: wat gebeurt er in jouw buurt?

24 september 2016 om 14:04 • Aangepast 21 november 2020 om 07:26
nl
Inmiddels is het overal in Nederland een begrip: Burendag. Ook in Brabant komen zaterdag buren samen om de buurt op te knappen, te eten en drinken, maar voornamelijk om elkaar beter te leren kennen.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Tien jaar geleden begon de Burendag uit onvrede: volgens 77 procent van de ondervraagde Nederlanders zijn buurten waar 'regelmatig iets gebeurt' het gezelligste, maar aan evenementen ontbrak het in veel buurten. Daarom werd de Burendag uit nood geboren.

Wachten op privacy instellingen...

Overal wat te doenOok in Brabant is er, in bijna ieder dorp en in iedere stad, wel iets te doen. Zo maken buurtbewoners van het Burgemeester van de Braakplein in Beers het plein 'geschikt voor de ouderen' door een terras te maken, in Luyksgestel wordt het Bakkerijmuseum opgefleurd, op de Martinusstraat in Eindhoven is er een speciaal buurtfestival, aan de Tilburgse Nieuwlandstraat is er een bingo voor bewoners van de binnenstad, aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal wordt de Rubensflat en omgeving opgeknapt door buurtbewoners. Kortom: er is genoeg te doen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.