Eindhovenaren denken mee over toekomst De Tongelreep: 'Die golven hoef ik niet terug'

27 september 2016 om 00:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:22
nl
Wat moet er met golfslagbad De Tongelreep gebeuren? Zo'n veertig Eindhovenaren stuurden hun gekste, creatiefste of juist simpelste idee in voor het Eindhovense zwembad. Maandagavond mochten inwoners hun idee toelichten aan wethouder Jakob Wedemeijer. "Als ik in een buitenbad wat baantjes kan zwemmen, ben ik al lang blij."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Golfslagbad De Tongelreep was dertig jaar lang een begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. De enorme glijbanen en het golvende water trokken bezoekers uit de verre omtrek. Maar dalende bezoekersaantallen en het dichtdraaien van de subsidiekraan door de gemeente luidden het einde in van het golfslagbad.
ZIE OOK: Nog een laatste keer in de Turbotol in De Tongelreep [VIDEO]
Nu moet er een heus 'familiebad' komen. Maar hoe dat er precies uit moet gaan zien, dat mogen Eindhovenaren vooral zelf bepalen. De afgelopen maanden mochten zij ideeën insturen. Veertig mensen deden dat ook daadwerkelijk.
Koffiebar in zwembadEn die ideeën lopen erg uiteen. Wat dacht je bijvoorbeeld van drie kleine Tongelrepen in de buitenlucht, door het centrum van Eindhoven? Of van een zwembad met een koffiebar in het water?

Wachten op privacy instellingen...

Als die golven maar niet terugkomen, vindt een 86-jarige Eindhovenaar. "Daarvoor gaat men tegenwoordig naar Spanje op vakantie. Daar zijn de golven hoog genoeg."
'Plopsa-zwemland'Een ander zet de wethouder maandagavond vooral aan het denken. "Waarom wordt er niet gekeken naar externe partijen? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en alvast gebeld naar Plopsaland. Zij willen wel investeren in zwembaden, als de gemeente dat ook maar wil... Dus waarom niet?"
De komende maanden gaat het zwembad samen met de gemeente verder onderzoeken hoe het zwembad er in de toekomst uit zal gaan zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.