200.000 euro in 29 minuten voor klooster Nieuwkerk in Goirle

27 september 2016 om 22:54
nl
Hoelang duurt het om 200.000 euro in te zamelen via crowdfunding? Dat kan in minder dan een halfuur, bewijzen de uitbaters van klooster Nieuwkerk in Goirle. Binnen 29 minuten hadden ze hun gevraagde twee ton bij elkaar. Met dat geld krijgt het klooster, waar je kunt overnachten en trouwen, straks onder meer een gloednieuwe horecakeuken. Maar hoe doe je dat, zo snel zo veel geld inzamelen?
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Klooster Nieuwkerk is absoluut niet de eerste horecagelegenheid die geld ophaalt via crowdfunding. Maar zo makkelijk en snel gaat het niet vaak. "Dat hadden we zelf ook niet verwacht", vertelt Anke Naalden. Samen met haar man Frans runt ze het klooster sinds 2012.
Persoonlijk filmpjeHet klooster wil uitbreiden, want sinds dit jaar heeft het een volledige horecavergunning. Er komen extra parkeerplekken, tv's op de hotelkamers en een keuken zodat er gerechten geserveerd kunnen worden op het terras. Maar de bank wilde geen geld meer lenen en dus meldden Anke en Frans zich aan op een crowdfundingsite. "We hebben een heel persoonlijk filmpje gemaakt. Ik denk dat dat geholpen heeft", legt Anke uit.
En wat ook helpt: de 178 investeerders krijgen acht procent rente. Dat vind je bijna nergens anno 2016.[YouTube:https://youtu.be/uIMe5ARdimE]
Zelf getrouwd Klooster Nieuwkerk ligt in de bossen aan de zuidkant van Goirle, op kruipafstand van de Belgische grens. Uitbaters Anke en Frans trouwden in 2010 zelf in de kloostertuin en werden verliefd op de locatie. Twee jaar later konden ze het klooster overnemen en sindsdien hebben ze de boel flink opgeknapt.
Met wat hulp van de 178 investeerders hopen Anke en Frans dat steeds meer mensen de weg naar het klooster zullen vinden. "We hebben nu een hele hoop ambassadeurs, die ons klooster gaan promoten. 178 mensen hopen dat het heel goed met ons gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.