Brandweer richt vijf eliteteams op, witte helmen opereren onder meer vanuit Tilburg

TILBURG - De brandweer heeft vijf speciale teams opgericht die uitrukken bij grote branden en incidenten. Een van de eliteteams heeft als thuisbasis Tilburg.

De speciale teams worden ingezet bij bijvoorbeeld gecompliceerde branden. En incidenten waarbij een pand instort of waarbij sprake is van een explosie. De 'gewone' brandweer kampt vaak met een gebrek aan kennis en ervaring op dit gebied.

De elite brandweerteams worden sinds 1 juni gevormd door in totaal 140 specialisten. De teams worden STH-teams genoemd. Dit staat voor Specialisme Technische Hulpverlening.  De specialisten dragen oranje pakken en witte helmen.

Modernste apparatuur
De eliteteams zijn 24 uur per dag inzetbaar. Ze zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Behalve vanuit Tilburg opereren ze vanuit Zwolle, Alphen aan den Rijn, Drachten en Beusichem. In april voerde bijvoorbeeld het STH-team Midden de eindoefening uit:De primeur qua daadwerkelijke inzet was voor het eliteteam Oost. Dit team werd ingezet bij de gasexplosie op Urk afgelopen juni waarbij drie huizen instortten.Meer over dit onderwerp:
brandweer eliteteams 112 witte helmen tilburg rampen
Deel dit artikel: