'Goedemorgen Frans Kapteijns! Het wordt een bijzondere dag, geniet er met volle teugen van!'

OISTERWIJK - Een bijzondere dag vandaag voor boswachter Frans Kapteijns. Hij gaat na ruim 25 jaar officieel met pensioen bij Natuurmonumenten. En dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Onze verslaggever schoof daarom vrijdagochtend aan voor een feestelijk ontbijt. Speciaal bereid door de vrouw van Frans, zijn Anneke.

Zij verwacht overigens niet dat Frans nu ineens hele dagen thuis zal zijn. "Want zijn passie voor de natuur blijft", zegt ze stellig.

Een definitief afscheid van Natuurmonumenten is het dan ook niet voor de bekendste boswachter van Brabant. Hij blijft als vrijwillger actief voor de organisatie. En ook bij Omroep Brabant zwaait hij niet af. Hij blijft zijn vaste radiorubriek Stuifmail verzorgen, waarin hij wekelijks vertelt over wat de natuur te bieden heeft.

Kampina
Ongetwijfeld zal in deze rubriek zijn lievelingsnatuurgebied, de Kampina tussen Boxtel en Oisterwijk, geregeld aan bod komen. Een bezoek aan dit gebied verkiest hij namelijk boven alles, zo vertrouwt hij onze verslaggever vrijdagochtend toe.

Een cruise of een vakantie in de Cariben, dat is niks voor 'boswachter Frans'. De 'titel' die hij gewoon behoudt, zo is afgesproken met Natuurmonumenten. Op Twitter blijft hij dan ook actief onder deze naam.Commissarispenning
Boswachter Frans Kapteijns ontving tijdens zijn afscheid de zogeheten Commissarispenning. De penning is een persoonlijke blijk van waardering van de Commissaris van de Koning. “Voor de onvermoeibare inzet om mensen bewust te maken van de Brabantse natuur”, aldus Wim van de Donk.