Risotto met rode bieten, geitenkaas en pastinaak

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Het kan een hoofdgerecht zijn, een dessert of een tussengerecht. Dit keer is het een bijzondere risotto.

Deze risotto spat van het bord af, want je kleurt ‘m met de rode bieten. Het ziet er geweldig uit en het mooie is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken.

Benodigdheden
- risottorijst
- rode bieten
- witte ui
- 2 knoflookteentjes
- steranijs
- groentebouillon
- pastinaak
- geitenkaas

De rode bieten schil je, daarna snij je ze in kleine blokjes en laat ze dan heel even koken in water met zout en doe er één steranijs bij. Pak vervolgens een pan, doe er wat olijfolie in en fruit dan de knoflookteentjes en fijngesneden ui. Dan doe je de risottorijst erbij en beetje bij beetje voeg je groentebouillon toe. Na een minuut of zestien is de risotto goed.

Het gerecht afmaken
De bietjes maal je fijn zodat je een gladde bietensaus krijgt. Dit doe je bij de risotto met een klontje roomboter. Vervolgens pak je van die metalen ringen en daar doe je dan de risotto in. Leg er wat geitenkaas op en zet het nog even in de oven.

Maak het af met pastinaakkrullen. Snij de pastinaak daarvoor heel fijn, bijvoorbeeld met een mandoline. Peper en zout erop en even bakken in een pan met olijfolie. Serveer er een lekkere salade bij eventueel met het blad van de rode bieten en met een lekkere dressing. Dit gerecht knal eruit!
Meer over dit onderwerp:
PETER KESSELER CULINAIR ETEN
Deel dit artikel: