'Enorm balen', PSV'er Jorrit Hendrix kan weken niet voetballen door knieblessure

EINDHOVEN - PSV'er Jorrit Hendrix is wekenlang uitgeschakeld door een knieblessure. Nader medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de binnenband van de rechterknie is beschadigd bij de middenvelder, meldde PSV vrijdag.
Over een week of drie of vier ondergaat Hendrix een nieuw onderzoek en kan PSV de exacte duur van zijn afwezigheid bepalen. De international liep de blessure woensdagavond op tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen het Russische FK Rostov (2-2).

'Wil voetballen, niet revalideren'
Hendrix reageerde gefrustreerd op de slechte tijding: "Enorm balen. Ik hoef niemand uit te leggen hoe vervelend dit is. Een voetballer wil voetballen en niet revalideren. Helaas zit er voor mij nu niets anders op dan keihard werken om nog sterker terug te komen."

PSV speelt zaterdag uit tegen sc Heerenveen in de competitie. Het is een treffen tussen de nummers drie en vier in de eredivisie.

PSV-trainer Phillip Cocu mist op het middenveld ook Bart Ramselaar die nog herstelt van een blessure. Het duel in Friesland komt ook voor hem te vroeg. "Ik heb goede hoop dat hij na de interlandperiode weer aansluit", aldus Cocu vrijdag.

Siem de Jong
Door de afwezigheid van Hendrix en Ramselaar is er zaterdagavond op het PSV-middenveld waarschijnlijk een basisplaats voor Siem de Jong.
Meer over dit onderwerp:
jorrit hendrix psv voetbal blessures