'Moordenaar van mijn dochter is een monster', moeder gedode Mariëlle Markgraaff praat voor het eerst

HELMOND - Een moordenaar, een beest, een monster. Trien Markgraaff (59) heeft geen goed woord over voor de man of vrouw die in februari haar dochter Mariëlle op brute wijze om het leven bracht. Zeven maanden na het drama dreigt het moordonderzoek vast te lopen. Trien weigert dat te laten gebeuren en neemt nu het heft in eigen handen. “Ik loof een beloning van vijfduizend euro uit voor de gouden tip die leidt naar de moordenaar van mijn dochter.”

Mariëlle Markgraaff (35), moeder van twee tienerdochters, wordt op maandagavond 22 februari zwaargewond gevonden langs het fietspad op de Bakelsedijk, naast het woonwagenkampje. Ze overlijdt ter plekke aan een ernstige hoofdwond. Later blijkt dat haar schedel is ingeslagen. Niemand heeft iets zien gebeuren.

'We moeten dit afsluiten'
Vooral dat laatste zit Trien totaal niet lekker. “Mijn dochter is hier praktisch om de hoek tegen de grond geslagen. Normaal lopen er op dat tijdstip altijd wel mensen over dat voetgangerspad, maar nu heeft niemand iets gezien”, verzucht ze in gesprek met Omroep Brabant.

Door middel van een geldbeloning en aandacht in de (landelijke) media hoopt ze dat omwonenden of voorbijgangers zich toch iets kunnen herinneren. “Want op deze manier kunnen we niet verder”, stamelt ze. “We moeten dit afsluiten en de dood van Mariëlle een plekje geven. Dat gaat niet, zolang de dader vrij rondloopt.”

ZIE OOK: Arrestatie in moordzaak Mariëlle Markgraaff schokt vader verdachte Dennis K: ‘Niets aan hem gemerkt'

'Fantastische moeder'
Mariëlle was een ontzettend lieve en zorgzame vrouw, zegt Trien. “Ze was een fantastische moeder die alles voor haar kinderen over had. Ze stond dag en nacht voor de meisjes klaar. Ze heeft in haar leven nog nooit iets verkeerds gedaan. Was nauwelijks in een kroeg of café te vinden, was altijd thuis om voor de kinderen te zorgen.”

Speculeren over wie er achter de dood van Mariëlle zou kunnen zitten, waagt haar moeder niet aan. Twee maanden na de moord werd de 35-jarige portier Dennis K. opgepakt. Een paar dagen later liep hij weer vrij rond.

“Mariëlle leerde hem kennen toen ze voor haar ziekte naar het ziekenhuis moest. Daar heeft ze hem ontmoet. Meer weet ik niet van hem. Of hij het gedaan heeft, durf ik echt niet te zeggen.” Volgens justitie is er onvoldoende bewijs dat hij die bewuste avond de fatale klap heeft uitgedeeld.

ZIE OOK: Moord op Mariëlle Markgraaff (37) nog een raadsel: politie vraagt aandacht voor ‘tragische dood’

Cold case
Op het ogenblik wachten politie en justitie op de laatste uitslagen van het Nederlands Forensisch Instituut, weet het Eindhovens Dagblad. Levert dat niets op, dan wordt het onderzoek in de loop van deze maand een cold case. Dan werken de rechercheurs niet meer actief aan de zaak.

“Wij kunnen dat niet laten gebeuren”, benadrukt Trien. “Desnoods stap ik naar Peter R. de Vries of John van den Heuvel, de dader moet en zal gevonden worden. En van mij mag hij levenslang opgesloten worden.”

Deel dit artikel: