Met z'n allen naar het gemeentehuis! Bosch Parade vraagt om steun

DEN BOSCH - De Bosch Parade roept liefhebbers van het evenement op maandagavond naar de vergadering in het Bossche bestuurscentrum te komen waar de Bosch Parade de gemeenteraad toespreekt. De Bosch Parade wil de raad vragen alsnog geld voor het evenement opzij te zetten en hoopt dat het helpt als daar veel fans bij aanwezig zijn. "Draag met trots je allermooiste Boschparade T-shirt," aldus de oproep aan de liefhebbers.
De wonderlijke tocht door Den Bosch met door kunstenaars gebouwde bootjes is de afgelopen jaren voor een groot deel betaald door de stichting Jeroen Bosch 500, de organisator van het Jeroen Boschjaar. Die stichting wordt volgend jaar opgeheven. Als de Bosch Parade de komende jaren door wil, zal er elders geld gevonden moeten worden. De organisatie kijkt daarbij onder andere naar de gemeente Den Bosch, zeker omdat steun van de gemeente vaak een voorwaarde is voor andere geldschieters.

Verandering
De Bossche PvdA heeft ervoor gepleit om de Bosch Parade financieel te steunen maar in de begroting van 2017 heeft de stad nog geen geld gereserveerd. Met het beroep maandagavond op de raad probeert de Bosch Parade daar alsnog verandering in te brengen.Meer over dit onderwerp:
jb500 bosch parade den bosch financieel