Naar FestyLand dit weekend? Dit is wat je te wachten staat

VOLKEL - Geen grote veranderingen dit jaar op FestyLand 2016, maar 'gewoon' één groot feest. Vrijdag en zaterdag is de officieuze afsluiting van het festivalseizoen in Volkel.

"We zijn erg tevreden over de line-up", zegt festivaldirecteur Rien Somers. "In de breedte staat er een mooi programma."

BZB en De Staat
Zoals gebruikelijk staan er op FestyLand geen grote internationale namen, maar wel veel bekende Nederlandse acts. Fresku, Douwe Bob, De Staat, Nielson, The Partysquad, BLØF en natuurlijk BZB staan op het podium in Volkel. Verder betekent FestyLand de allerlaatste festivalshow van feestbeest FeestDJRuud én van de Eindhovense rockgroep Peter Pan Speedrock.

Het wordt de derde editie van FestyLand op de 'nieuwe' locatie: het terrein van Hemelrijk in Volkel. "Ten opzichte van vorig jaar hebben we sommige dingen nog net wat beter weggezet. De puntjes op de i."

Levende flipperkast
Maar Festyland is niet voor niets ooit ontstaan als jubileumfeest van BZB. Het festival draait behalve de muziek vooral ook om alle gekke dingen eromheen. Zo staat er dit jaar voor het eerst een levende flipperkast op het terrein.

De persoonlijke favoriet van Somers is de Amerikaan Andy Frasco. "Vorig jaar stond hij ook al op FestyLand, in de akkoestische tent notabene, en toen ging hij zelfs crowdsurfend door de tent. We hebben hem toen bewust voor twee jaar geboekt en inmiddels heeft hij ook op Lowlands gestaan."Nóg een festival
FestyLand vindt plaats op vrijdag en zaterdag. Op zondag is op dezelfde plek het familiefestival Heerlijk Hemelrijk. Behalve optredens staat die dag in het teken van meet & greets, met onder meer 3FM-dj Domien Verschuuren, PSV'er Theo Lucius en rapper Kraantje Pappie.Omroep Brabant is uiteraard aanwezig op FestyLand 2016. Voor alle updates, sfeerfoto's en interviews check je omroepbrabant.nl/festyland.nl. Omroep Brabant TV zendt zondagavond een sfeerverslag uit van FestyLand.
Meer over dit onderwerp:
festyland volkel bzb festivals
Deel dit artikel: