Flitsen op bestelling: huur in Waalwijk een agent in voor je 'problemen'

WAALWIJK - Een timmerman huur je in als er ergens geklust moet worden. Een monteur komt langs als je wasmachine het niet meer doet. Maar wie huur je nou in als je vindt dat er veel te hard door je straat wordt gereden? Je verwacht het niet, maar dat is de politie. In Waalwijk 'verhuren' agenten zich donderdag om dit soort problemen aan te pakken.
"We horen geregeld tijdens onze dienst dat er mensen als idioten door een straat rijden, dat we eens op snelheid moeten controleren", schreef Politieteam Langstraat op Facebook. Dus riepen ze mensen op om door te geven waar in Waalwijk agenten hard nodig waren.

Onder het mom van Rent a Cop (huur een agent) 'verhuren' agenten zich donderdag tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds. Veel meldingen gingen over het te hard rijden op verschillende straten in Waalwijk. Dus wordt er donderdagmiddag geflitst op onder meer de Wilhelminastraat. Veel andere meldingen gingen over het negeren van rode verkeerslichten.

Boetes uitgedeeld
Het blijven natuurlijk echte agenten dus worden er ook gewoon boetes uitgedeeld als mensen te hard rijden of hun gordel niet omhebben. Overigens is het niet zo dat door deze actie ander werk niet gedaan wordt. Er zijn namelijk extra agenten ingezet voor deze speciale actie.

Dezelfde actie volgt later ook in Gilze en Rijen, Loon op Zand en Dongen.


Meer over dit onderwerp:
waalwijk politie