7 optredens die je niet mag missen op FestyLand

VOLKEL - Nog één keer kun je dit weekend met de laarzen in de modder en een lauw biertje in de hand genieten van het Brabantse festivalleven. Vrijdag begint FestyLand in Volkel, de officieuze afsluiter van het festivalseizoen. Omroep Brabant geeft je 7 tips voor een optimaal muzikaal programma.
1. Peter Pan Speedrock
Al ruim 20 jaar zorgen de Eindhovenaren van Peter Pan Speedrock overal voor moshpits en een partij snoeiharde gitaarmuziek. Maar aan al het moois komt een eind en dus nemen de heren eind november afscheid in de Effenaar. Dat betekent dat dit hun allerlaatste festivalshow is. Tijd om Peter, Bart en Bart een laatste eer te bewijzen en nog een keer helemaal los te gaan.

PulFiction / Zaterdag / 23:15 - 00:15

2. Heavy Hoempa
Twee weken geleden had je waarschijnlijk nog nooit van ze gehoord, maar dankzij de hoempapa-versie van Ace of Spades van Motörhead zijn de Udense mannen opeens wereldberoemd. De populaire website Rock vs. Metal pikte het filmpje op en toen ging het hard: ruim 3,4 miljoen views staan inmiddels al op de teller. En dan kun jij natuurlijk niet achterblijven als je dit fenomeen live kunt meemaken.
FestyLand Acoustic / Vrijdag / 23:15 - 23:45


3. Fresku
Rapper Fresku, Woensels trots, gaat het deze winter helemaal anders doen: hij verruilt de festivalweides voor pluche stoelen. 18 november gaat zijn theatervoorstelling ‘Welkom bij de Fresku Show’ in première, maar zaterdag kun je ‘m nog één keer in zijn natuurlijke habitat bewonderen. En dat wil je niet missen.

Jupiler Live Stage / Zaterdag / 16:45 - 17:45

4. Bootleg Betty
Denk je bij rockabilly vooral aan stoere mannen? Dan kom je bij Bootleg Betty voor een interessante verrassing te staan, want zij laten zien dat stoere mannen-muziek ook prima door stoere vrouwen gemaakt kan worden. Deze women-only-band spat van het podium met een mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll. Zelfs de contrabas vliegt over het podium – stilstaan is geen optie.

PulFiction / Zaterdag / 18:00 - 18:45
Festyland Acoustic / Zaterdag / 22:45 - 23:15

5. Andy Frasco
Als er iemand goed weet wat de pareltjes van FestyLand zijn, dan is dat festivaldirecteur Rien Somers. Hij hoeft er niet lang over na te denken: “Andy Fresco”. Somers sloot een slimme deal met Andy. “Vorig jaar stond hij ook al op FestyLand, in de akkoestische tent notabene, en toen ging hij zelfs crowdsurfend door de tent. We hebben hem toen bewust voor twee jaar geboekt en inmiddels heeft hij ook op Lowlands gestaan.”

PulFiction / Vrijdag / 23:15 - 00:15

6. Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
Wij zijn door de naam van de act alleen al overtuigd, maar voor het geval je wat meer nodig hebt: Thijs Boontjes Dans- en Showorkest maakt muziek die een soort kruising is tussen Herman Brood en André Hazes. Muziek over seks en drank, maar dan eens gewoon in onze eigen taal.

PulFiction / Zaterdag / 19:45 - 20:30

7. Def Rhymz
Alle ballen verzamelen! Omdat een stukje nostalgie op een festival niet mag ontbreken. Terug naar de tijd van de TMF-Awards (Def Rhymz heeft er drie!), Doekoe en Schudden. Het allergoeiste optreden dat je op zaterdagavond in de Jupiler Ballsroom gaat treffen, denken wij zo. Het is niet erg, kom op.

The Jupiler Ballsroom / Zaterdag / 21:10 - 21:30

Volg FestyLand bij Omroep Brabant
Omroep Brabant doet het hele weekend verslag vanaf FestyLand. Niks missen over bandjes, bier en en festivalbeslommeringen? Al het nieuws over Festyland vind je op omroepbrabant.nl/festyland. De hele timetable vind je hier.