Hartige appeltaart met risotto

ROOSENDAAL - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Het kan een hoofdgerecht zijn, een dessert of een tussengerecht. Dit keer een taartje met appels en risotto.

Gebruik voor deze taart verschillende soorten appels. Dus niet alleen Goudrenet of Jonagold. Er zijn zoveel soorten. Je kunt ze natuurlijk kopen in een supermarkt, maar je kunt ook naar een appelboer gaan. Zaterdag kun je in Rijsbergen bijvoorbeeld zelf appels gaan plukken.

Benodigdheden:
- 500 ml melk
- 200 gram rijst
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 1 eetlepel honing
- 1 grote winterwortel
- 3 of 4 appels
- 100 gram gedroogde abrikozen
- mespuntje kaneel

Breng de melk aan de kook en voeg dan de rijst toe. Laat het geheel zo’n 20 tot 25 minuten zachtjes koken. Haal de pan dan van het vuur en voeg de boter toe aan de warme rijst. Rasp vervolgens de wortel, schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in blokjes en voeg eventueel wat kaneel toe.

Voeg alles samen
Vervolgens moet je de eierdooiers scheiden van het eiwit. Klop de eierdooiers dan met de suiker. Voeg het mengsel daarna toe aan de rijst en meng het geheel. Voeg daarna de appels, de wortel, en abrikozen toe. De eiwitten klop je tot een stevig schuim en ook dat voeg je aan het rijstmengsel toe.

Doe het mengsel in een bakvorm en zet het 30 tot 35 minuten in een oven die je hebt voorverwarmd op 180 graden. Laat het hierna afkoelen en snijd de taart voorzichtig in porties. Je kunt ‘m natuurlijk versieren met aardbeien- of frambozensaus. Trek een fles cider open en geniet!
Meer over dit onderwerp:
peter kesseler culinair eten
Deel dit artikel: