Baby Blue op hoofdpodium FestyLand: 'Volle bak keihard rammen'

VOLKEL - Vrijdag akoestisch, zaterdag het hoofdpodium openen en zondag nog spelen op Heerlijk Hemelrijk. Het Schijndelse Baby Blue kan daarmee wel de huisband van FestyLand 2017 genoemd worden. “Echt hartstikke vet om zoveel te mogen spelen.”
De vijf Schijndelse jongens begonnen een paar jaar geleden als coverbandje, maar ze worden steeds groter. “We hebben twee of drie shows in de week. Dat is volle bak, keihard rammen.” Deze zomer werden ze geboekt op grote festivals zoals Zwarte Cross en 7th Sunday.


“Het gaat zo hard, het is niet bij te houden”, vertelt de gitarist. “Soms staan we in een kroeg in een dorp en dat weten we niet meer of we daar al geweest zijn. Als het zo door blijft gaan, dan tekenen we daarvoor.”

Eigen werk
Baby Blue speelt nu vooral covers, maar daar moet uiteindelijk toch echt verandering in komen. “Ja, eigen werk staat echt op de planning”, vertelt de bassist. “Maar we zijn nu zo druk met optreden en de nieuwe show voor 2017… maar het komt echt!”

Tot die tijd is het nog gewoon meespringen op Narcotic van Liquido of In the End van Linkin’ Park – en dat vinden ze op FestyLand in de grote tent helemaal niet erg.

Omroep Brabant doet het hele weekend verslag van FestyLand. Alles het nieuws lees je op omroepbrabant.nl/festyland. Zondagavond zie je een samenvatting van het festival op Omroep Brabant TV.
Meer over dit onderwerp:
VOLKEL FESTIVALS FESTYLAND BABY BLUE