FeestDJRuud breekt de tent af tijdens laatste festivalfeestje op Festyland

VOLKEL - Na jaren van opblaaskrokodillen, confettikanonnen en ‘springeeeennnn!’, vindt FeestDJRuud het mooi geweest. FestyLand in Volkel is zijn laatste festivalshow. “Nooit meer op een dixie zitten!”
In vijf jaar tijd gaf Ruud meer dan duizend shows. Dat betekent ruim duizend sit-downs en polonaises en minstens zoveel flugels. “Ik heb er megaveel zin in”, vertelt Ruud vlak voor zijn show. “Extra confetti, extra opblaasbeesten, volgens mij wordt het een gekkenhuis.”

Dubbele emoties
Alhoewel dit Ruuds laatste festivalshow is, heeft hij nog flink wat feestjes op de planning staan voordat het echt voorbij is. “Ik zit met dubbele emoties. Ik ben natuurlijk druk met de laatste shows en de afsluiter in de Heineken Music Hall, maar dit voelt al een beetje als een afscheid. De tijd gaat heel snel”, vertelt hij. “Ondertussen ben je dan nog even zoiets als dit aan het doen. Mijn gevoelens gaan alle kanten op.”

Volgens Ruud zijn festivals toch wel echt even wat anders dan clubshows. “Dan pakken we echt uit. Dat kost wat meer voorbereiding, daarom zijn we ook op tijd ook hier.”

Ruimte voor nieuwe dingen
Wat Ruud straks gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. “Ik ga op vakantie en wat ik daarna ga doen, hoop ik op vakantie te kunnen ontdekken”, zegt Ruud. “Eerst even tot rust komen en terugkijken op vijf non-stop rammende jaren.”

In ieder geval na FestyLand niet meer terug de festivaltenten in. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt hij. “Er komt vast wel weer iets nieuws, maar daar moet ik even de ruimte voor krijgen.”

Laatste show
Heb je het laatste festivalfeestje van Ruud gemist of kun je gewoon echt geen afscheid nemen? Eind dit jaar geeft FeestDJRuud nog één show, in de Heineken Music Hall. Gas op die lollie en richting Amsterdam op 10 december dus als je erbij wil zijn.


Meer over dit onderwerp:
FEESTDJRUUD FESTIVALS VOLKEL FESTYLAND