Krakers komen terug: opnieuw vernielingen aan bedrijfsgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - De voormalige krakers van het bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg in Eindhoven zijn in de nacht van maandag op dinsdag teruggekeerd naar het pand. Daarbij zijn weer vernielingen aangericht. Tot drie keer toe moest de politie ingrijpen, zo laat de eigenaar weten.

Rond zeven uur 's avonds kwam de eerste inbraakmelding binnen. Volgens de eigenaar kwamen er vannacht en vanmorgen nog meer ongewenste gasten zijn bedrijfspand bezoeken. De man vermoedt dat de krakers terug kwamen om hun achtergelaten spullen op te halen. Er is een persoon aangehouden.

'Bijna helemaal leeggetrokken'
De man heeft een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om het pand te bewaken. ''Telkens als er ingebroken wordt, gaat er een alarm af bij het beveiligingsbedrijf. Die hebben tot nu toe drie keer de politie ingeschakeld.''

LEES OOK: Krakers richten voor een miljoen schade aan in bedrijfspand: 'Het lijkt wel een oorlogsgebied'

Bij de nieuwe inbraken vernielden de krakers onder meer een ruit. Veel valt er niet meer te halen in het pand. ''De opruimwerkzaamheden zijn ver gevorderd. Het gebouw is nu bijna helemaal leeggetrokken.''

'Kranen open en vertrekken'
Tijdens het ruimen van de puinhopen stuitte de eigenaar nog op een merkwaardig briefje met daarop de tekst: 'Als we snel moeten vertrekken, alle kranen opendraaien en snel vertrekken'. Daarmee doelden de krakers volgens de eigenaar op zowel de water- als de gaskranen.

LEES OOK: ME maakt eind aan illegale houseparty Eindhoven

Vanaf 2 juli werd het pand gekraakt. De bewoners sloopten de binnenkant van het pand compleet. De eigenaar vermoedt dat hij met een schadepost van ruim een miljoen euro achterblijft.
Deel dit artikel: