Van Werkendam naar Hellevoetsluis, zwemmen! Deze mensen doen het

WERKENDAM - Zwemmen van Werkendam naar Hellevoetsluis. Bij het Biesboschmuseum werd vrijdagmorgen het startschot gegeven voor een zwemtocht over een afstand van vijftig kilometer. Onder de zwemmers ook de Olympische kampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman.
De route die de zwemmers in estafettevorm afleggen, gaat vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in vestingstad Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim twaalf uur zwemmen is het; van de Biesbosch naar het Haringvliet.

Zwemmen in het donker
Voor Van der Weijden, die als startzwemmer van start ging, was het zwemmen in het pikdonker ook een nieuwe ervaring.

"Ik heb een lampje gekregen zodat de begeleidende boten mij kunnen volgen." Dat lampje was hard nodig op het moment dat Van der Weijden het water in sprong, het was pikdonker. Die andere olympische kampioen Ferry Weertman gaat later vandaag het water in.

Leukste natuurgebied
Met de monsterzwemtocht promoten zwemmers en natuurorganisaties het unieke van het deltagebied Haringvliet Biesbosch, dat als één natuurpark meedingt naar de titel Leukste natuurgebied van Nederland.