PSV speelt 1-1 gelijk tegen Heracles en verliest weer punten in eigen huis

15 oktober 2016 om 21:32
PSV heeft de derde eredivisie-thuiswedstrijd op rij niet weten te winnen. Tegen Heracles Almelo bleef de ploeg van Phillip Cocu steken op een 1-1 gelijkspel. De Eindhovenaren creëerden weer veel kansen, maar hadden moeite het net te vinden.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

PSV had in de eerste helft de beste kansen. Toch hadden de Eindhovenaren moeite met het compacte spel van Heracles. In de zeventiende minuut was Luuk de Jong dichtbij de 1-0, maar zijn kopbal vloog via de keeper en de paal uit het doel.
GeklungelVlak voor rust kwam PSV op achterstand na geklungel van de Eindhovense verdediging. Samuel Armenteros maakte daar dankbaar gebruik van en zette zijn ploeg op 0-1.
Niet lang daarna maakte Gastón Pereiro echter al de gelijkmaker namens PSV. Een kopbal van Luuk de Jong werd nog gekeerd door doelman Castro, maar daarna kwam de bal voor de voeten van de Uruguayaan die makkelijk binnentikte.
WoedeKort voor rust haalde scheidsrechter Bas Nijhuis de woede van alles wat PSV is op zijn hals door midden in een kansrijke aanval af te fluiten voor de rust.
Na rust was het weer PSV dat de beste kansen kreeg. Met name Steven Bergwijn liet zich gelden met enkele harde schoten op doel. Eén schot werd gekeerd door de lat, de andere werd net naast getikt door doelman Castro van Heracles. Ook Luuk de Jong was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal werd ook net weggetikt door Castro. PSV won voor het laatst op 14 augustus een thuiswedstrijd in de eredivisie. Toen werd AZ met 1-0 verslagen.