‘Supporters’ Helmond Sport misdragen zich in België [FILMPJE]

17 oktober 2016 om 08:35 • Aangepast 21 november 2020 om 06:52
nl
Ongeveer vijftien aanhangers van Helmond Sport waren zaterdagavond betrokken bij rellen tijdens de voetbalwedstrijd in de Belgische competitie tussen FCV Dender en Beerschot Wilrijk.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De supportersvereniging van Helmond Sport spreekt op Facebook haar afschuw uit over het wangedrag.
De Helmondse fans zijn bevriend met de aanhang van FCV Dender. Een groep van veertig fans was met de bus naar België gegaan om de wedstrijd te bezoeken. Een deel van de fans zocht in de slotfase de confrontatie met de fans van Beerschot Wilrijk.
Drie politieagenten kwamen tussenbeide en sloegen het groepje van vijftien fans terug richting het vak. Van de rellen is een filmpje op internet geplaatst. Volgens onbevestigde berichten zou het al vanaf het begin van de wedstrijd onrustig zijn geweest tussen supporters van beide kampen.

Na de wedstrijd is de groep supporters van Helmond Sport onder politiebegeleiding vertrokken. Onderweg zijn de supporters gefouilleerd en moesten ze zich identificeren. De politie liet de bus in een doodlopende weg in rijden en controleerde de inzittenden van de bus. Daarna mochten zij terug naar Helmond.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.