'Als het aan mij ligt, is het iedere maand feest', Roosendaal loopt warm voor 750e verjaardag

ROOSENDAAL - 5 november 2018: het is nog ver weg. Maar toch wordt er al nagedacht wat er op die datum gaat gebeuren in Roosendaal. De stad bestaat dan namelijk 750 jaar en dat moet gevierd worden. Hoe? Dat mogen de inwoners zelf bepalen. Er is in ieder geval 200.000 euro beschikbaar.
Van een champagneontbijt tot een cursus Roosendaals dialect. De bewoners van de stad kunnen het zo gek niet bedenken of het moet er komen in 2018. Maandagavond werden de eerste ideeën door de inwoners op tafel gelegd tijdens een brainstormsessie met stichting 'Roosendaal 750 jaar'.

Voorzitter van de stichting Cor Verbogt gaf wel een gouden tip mee: "Als het aan mij ligt, is het iedere maand feest in 2018."

Champagne
"Nou, doe mij dan maar een ontbijt met lange tafels op de Markt. Met luxe broodjes, verse jus en champagne. Dat kan wel voor 200.000 euro", zegt een Roosendaalse tijdens de sessie.

Er worden meer ideeën geopperd: een Top750, een musical, een bijeenkomst voor iedereen met de achternaam Roosendaal, een literaire wedstrijd en een heus schaakkampioenschap.

Ideeën insturen kan nog
Of alle ideeën ook werkelijkheid worden? Verbogt benadrukt dat ze in ieder geval allemaal ingestuurd mogen worden. "Als het maar haalbaar en creatief is."

Ideeën kunnen nog tot 1 februari 2017 worden ingestuurd via de website van de stichting.