Johan van Laarhoven vraagt koning Willem-Alexander om hulp: 'Bevrijd mij uit deze Thaise hel'

TILBURG - Johan van Laarhoven die vastzit in Thailand, heeft koning Willem-Alexander om hulp gevraagd. De oprichter van coffeeshopketen The Grass Company zit in Thailand een celstraf van 103 jaar uit voor het witwassen van 20 miljoen euro, maar hoopt dat de koning zijn goede contacten met het Thaise vorstenhuis wil aanwenden voor een rechtvaardige behandeling.

Dat meldt Tilburger Frans van Laarhoven, de broer van Johan, in een persbericht.

"Ik ben op de hoogte van uw goede contacten met het Thaise koninklijk huis. Een koningshuis dat onlangs een vreselijk verlies te verwerken heeft gekregen, waarvoor ik hier ook mijn innige deelneming betoon", schrijft hij vanuit Bangkok.

Uilevering
Van Laarhoven wil dat Nederland om zijn uitlevering vraagt. De staat heeft dat eerder geweigerd. Daarover loopt nu een civiele procedure, maar de verhoren duren tot januari 2017.

"Mag ik u vanuit het diepste van mijn hart vragen uw contacten aan te wenden voor een rechtvaardige behandeling van mij en mijn vrouw? Wilt u mij helpen, majesteit? Bevrijd mij alstublieft uit deze Thaise hel."

'Het gaat niet goed met mij'
Van Laarhoven leeft onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis en vreest dat zijn lichaam en geest het niet kunnen volhouden. "Ik ben bijna 40 kilo afgevallen. Ik heb hartklachten, mijn galblaas moet worden verwijderd en ik heb zweren over mijn hele lichaam. Majesteit, het gaat niet goed met mij."

"Ik ben misschien maar een simpele oud-coffeeshophouder. Ik ben geen nationaal exportproduct. Ik ben geen dj, geen journalist of fotomodel waar heel het land trots op is. Maar ik ben nog steeds wel uw onderdaan. Een onderdaan die uw hulp nodig heeft  heel hard nodig heeft."
Deel dit artikel: