Video

Kater Jip beschoten met luchtbuks: 'Dit doe je niet met een dier', 3000 euro beloning uitgeloofd

21 oktober 2016 om 00:52 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
Stef Kampinga uit Sleeuwijk is laaiend. Zijn kater Jip is vier keer geraakt door kogeltjes uit een luchtbuks en Kampinga wil koste wat kost achterhalen wie dit heeft gedaan. “Dit soort mishandelingen gebeurt veel te vaak.”
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Kampinga laat zien dat het hem menens is. Hij looft een beloning uit van 3000 euro voor de tip, die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader. “Ik ga ‘m aanpakken”, zegt Kampinga vastberaden. “Ik heb donderdag aangifte gedaan bij de politie, maar die stellen geen onderzoek in. Het zal dus moeten komen van de tips die ik krijg.”

Wachten op privacy instellingen...

Flyers uitgedeeldUit foto’s blijkt dat Jip vier keer is beschoten en dat de kogeltjes nog in zijn lijf zitten. De kat is beschoten in de omgeving van de Larikslaan, Olmenhof, Lindenhof, Beukenhof of Acacialaan in Sleeuwijk. “Zaterdag heb ik een paar honderd flyers in de buurt verspreid”, vertelt Kampinga. “De eerste tips wijzen naar de Abeelhof. Daar zouden eerder al katten zijn mishandeld.”
Volgens Kampinga is Jip voor 4 september al beschoten. “Vijf weken geleden werd Jip gevonden met een gebroken bekken. Hoe dat is gebeurd, is ook al vaag, want uit mijn eigen camerabeelden blijkt dat Jip niet is aangereden. Sindsdien heeft Jip in een bench gezeten.”

Pootje afzettenKater Jip kan nauwelijks meer lopen en de dierenarts overweegt om een pootje af te zetten. Kampinga wil nog even wachten: “Dat is nogal wat, een poot afzetten. Ik wil eerst meer onderzoek. Er is een zenuw geraakt, maar je weet niet hoe zich dat kan ontwikkelen.”
De familie Kampinga, vader, moeder en twee dochters van 10 en 8, zijn er kapot van. “We zijn dol op onze twee katten. Jip is een Britse korthaar en heeft ook nog een zusje, Woessie. Maar die gaat nooit zo ver van huis.”
Kampinga adviseert de dader om zich snel aan te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.