De wereldkampioen freerunnen gaat het circus in [FILMPJE]

LIEMPDE - Salto's, schroeven en spectaculaire sprongen in de lucht. Voor Bart van der Linden uit Eersel is dit appeltje-eitje, want een maand geleden werd hij wereldkampioen Freerunnen in Griekenland. Toch slaat hij komende week een nieuwe weg in: "Met een nieuwe show ga ik me een week lang uitleven in het circus."
"Freerunnen is echt m'n leven geworden", vertelt Bart tijdens zijn repetitie. "Ik ben er elke dag mee bezig. Ik doe stuntwerk in films en videoclips. Het is echt m'n passie."

Nieuwe weg
Dat hij komende week mag freerunnen tijdens circusfestival Circo Circolo is dan ook weer een aanvulling op wat hij al deed. Met andere freestylers heeft hij een compleet nieuwe act opgezet.

"Wat ik in de shows ga doen, is  anders dan anders", vertelt hij. "Normaal doe ik mijn stunts buiten, nu op een relatief klein podium. Ik werk er nu al een paar maanden aan samen met andere freestylesporters. Met hen probeer ik iets nieuws neer te zetten wat hopelijk iedereen zal verbazen."Indrukwekkende show
Er springen hier mensen megahoog over elkaar heen. Het is moeilijk om met weinig oppervlakte veel snelheid te generen. Maar het lukt ons en dat maakt de show erg indrukwekkend.

De show van Bart is te zien op Festival Circolo van vrijdag 21 t/m zondag 30 oktober.