Jurgen Streppel maakt furore in Friesland: 'Ik doe hetzelfde als in Tilburg en Helmond'

EINDHOVEN - Jurgen Streppel was even vlakbij huis toen hij met zijn Heerenveen tegen FC Eindhoven voetbalde voor de beker. Voor de Helmondse trainer van de verrassende nummer drie van de eredivisie was het zijn eerste wedstrijd in Brabant sinds zijn verhuizing naar Friesland. Ook Stijn Schaars, de surprise in de voorselectie van Oranje, keerde terug in de stad die hij deze zomer verliet.
Streppel en Schaars kennen een spectaculaire seizoensopening met de Friezen. Heerenveen staat derde en voegde zich via een 1-2 zege op FC Eindhoven donderdag bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB-beker. "Het gaat aardig", constateert de oud-trainer van Willem II en Helmond Sport droogjes.

"Er is mij gevraagd om mijn manier van werken bij Heerenveen te implementeren. Maar om een elftal te bouwen heb je denk ik drie jaar nodig. De manier van werken is identiek aan wat ik in Tilburg en Helmond deed. Maar we hebben een paar uitzonderlijke spelers in deze groep. Die maken nu direct het verschil", zo verklaart Streppel het succes van de Friezen.

Schaars in Oranje
Voor Stijn Schaars leidde het zelfs tot een plekje in de voorselectie van Oranje. En daar had de middenvelder absoluut geen rekening mee gehouden toen hij deze zomer PSV verliet. "Ik ben verbaasd. Als je van PSV naar Heerenveen gaat, dan denk je niet gelijk aan het Nederlands Elftal. Maar het is toch gebeurd."

Het leed bij zijn oude club PSV houdt Schaars niet zo bezig. "Ik sta er ver van. Misschien is een moeilijke fase ook wel logisch na de afgelopen twee seizoenen", zei de aanvoerder voordat hij in de spelersbus stapte. Die bus stuurde Streppel niet via huis terug naar Friesland. "Het is maar tien kilometer naar Helmond. Dat doet wel pijn", knipoogde Jurgen Streppel.