Bredaseweg staat niet bekend als gevaarlijk punt, gemeente wacht met maatregelen

28 oktober 2016 om 16:55 • Aangepast 21 november 2020 om 06:32
nl
De Bredaseweg in Tilburg, waar donderdagavond een man en vrouw uit Rijen werden doodgereden door een automobilist, staat bij de gemeente niet bekend als een gevaarlijk punt. Dat laat wethouder Mario Jacobs weten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Jacobs zegt 'met ontsteltenis' gehoord te hebben van de aanrijding op de Bredaseweg. De gemeente volgt het politie-onderzoek op de voet. Op basis van dit onderzoek wordt de verkeersveiligheid op de Bredaseweg opnieuw bekeken en overweegt de gemeente of er maatregelen genomen moeten worden.
Het afgelopen jaar kwamen bij het Centraal Meldpunt slechts twee meldingen binnen over te hard rijden op deze weg.

Wachten op privacy instellingen...

AanhoudingenDe omgekomen voetgangers zijn Henriëtte (59) en Bert van der Veeken (62) uit Rijen. Ze werkten allebei in het basisonderwijs. Ze werden rond acht uur geschept toen ze de weg overstaken in de buurt van een bushalte. Henriëtte was werkzaam bij basisschool De Brakken in Rijen. Bert werkte veertig jaar op basisschool De Wereldwijzer in Dordrecht. Vanwege dit jubileum werd hij eerder deze week nog in het zonnetje gezet. De lessen bij De Wereldwijzer zijn vrijdag geschrapt.
In verband met het dodelijke ongeluk van donderdagavond zijn twee mannen van 20 en 23 uit Tilburg aangehouden. Het gaat om de eigenaar van de doorgereden auto en zijn broer. De broer zou de auto hebben bestuurd op het moment van het ongeluk. Mogelijk zou de automobilist kort voor de aanrijding een bus hebben ingehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Te hard rijdenOf er te hard gereden werd, is volgens de politie nog niet duidelijk. Maar de eigenaar van café De Fijnproever, dat vlakbij de plaats van de aanrijding ligt, twijfelt daar niet over. "Het lijkt hier af en toe net een snelweg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.